FeSzülőkből rugAnyók

avagy új utakon a kiegyensúlyozottság felé - tréning a stressz, a kiégés megelőzésére, a reziliencia megerősítésére

A stressz mindennapi életünk része, mely mozgásra, cselekvésre, alkotásra sarkall. Segít, hogy lelkesek, kreatívak, hatékonyak legyünk, felülmúljuk önmagunkat, miközben mindent elborító, kontrollálhatatlan formája felmorzsolja energiáinkat, tönkreteszi kapcsolatainkat, aláássa önbizalmunkat, végül - de nem utolsó sorban - súlyosan rombolhatja egészségünket.

A 21. századi ember életének szerves része a folyamatos változás, a rengeteg (sokszor kéretlen) információ és az időkényszer. Ezek napról napra próbára teszik stressztűrő képességünket, ezért nem mindegy, miként tudunk a meglepetésekkel, változásokkal és váratlan akadályokkal megbirkózni, azaz mennyire vagyunk reziliensek. A nehézségekről való rugalmas visszapattanás, valamint az akadályokból és feszült helyzetekből való tanulás képessége lehetővé teszi a nemkívánatos és túlzott stressz megelőzését. Olyan képesség ez, aminek különbözőképpen, de mindannyian birtokában vagyunk. Mindenki javíthat a sajátján, de ez elhatározást, tudatosítást és erőfeszítést igényel.

Az élet állandó változásában nagy szükségünk lehet mind a stresszhelyzetekkel való megküzdésre, mind pedig a rezilienciára. A FeSzülőkből RugAnyók tréningsorozat ennek a kihívásnak próbál eleget tenni. Számba vesszük stresszforrásainkat, megküzdési technikákat tanulunk. Feltárjuk, mely reziliencia faktorokat és hogyan érdemes fejlesztenünk magunkban ahhoz, hogy mindennapjaink során a nemkívánatos stresszel szemben ellenállóbbak legyünk, és így kiegyensúlyozottabban, boldogabban és egészségesebben éljünk.

Tréningsorozatunk a téma több dimenzióját helyezi fókuszba. Egyes elemei önállóan is értelmezhetők, tetszőleges sorrendben elvégezhetők. A tréningek online verziói is teljes értékűek. A virtuális teret akkor használjuk, ha a személyes csoportos találkozás nem megengedett.


A FeSzülőkből RugAnyók tréningsorozat részei:


FeSzülőkből RugAnyók 1.- Hogyan bánjunk az energiáinkkal?

Egyensúlyban lenni jó dolog. Mindannyiunk életében vannak olyan tevékenységek, feladatok, melyek felvillanyoznak, ösztönöznek, és vannak olyanok, melyekbe már akkor belefáradunk, ha csak rájuk gondolunk. Vannak olyanok, melyeket teljes nyugalommal elvégzünk, és van, hogy annyira felzaklatnak minket, hogy aludni sem tudunk. Ezek egyénenként változóak, ami az egyik embert cselekvésre készteti, a másikat lehet megbénítja. Hol van a mi energiánk? Mit tudunk tenni annak érdekében, hogy az elkerülhetetlen stresszt úgy építsük be az életünkbe, hogy az ne károsan hasson az egészségünkre, a családi és szakmai életünkre?

Ára: 9000 Ft/fő


Következő tréningek helyszínei és időpontjai:

Veszprém: Életfonal Mentálhigiénés Élményműhely, 2020. október 13. 15.30-19.00

Solymár: Hurrá hétfő! - közösségi iroda, 2020. december 1. 9.30-13.00 - A RENDKÍVÜLI HELYZET MIATT ELMARAD!

Budapest: 1122 Győri út 2/c, 2020. december 8. 9.30-13.00 - A RENDKÍVÜLI HELYZET MIATT ELMARAD!

FeSzülőkből RugAnyók 2. - Hogyan fordítsuk javunkra a stresszt?

A stressz káros, rombolja a mentális és fizikai egészséget. Legalábbis ezt tanuljuk, halljuk. Van itt azonban egy aprócska ellentmondás: felmérések szerint azok az emberek, akik boldognak mondják magukat, nem élnek társaiknál stresszmentesebb életet, sőt, inkább arról számolnak be, hogy a stressz a mindennapjaik része. Ösztönzi őket arra, hogy újabb és újabb kihívásokat keressenek, hogy környezetükhöz, szeretteikhez jobban kapcsolódjanak. Hálásak, mert tudják, hogy egy-egy stresszel teli élethelyzettel való megbirkózás során mennyit tanultak, fejlődtek. Hogyan tudunk a stresszre úgy ránézni, mint ami tanít, vezet, fejleszt minket, és segít kapcsolódni? Hogyan tudjuk a stressz okozta üss-vagy-fuss-reakciót átkeretezni?

Ára: 9000 Ft/fő


Következő tréning helyszínei és időpontjai:

Veszprém: Életfonal Mentálhigiénés Élményműhely, 2020. november 19. 16.30-20.00

Solymár: Hurrá hétfő! - közösségi iroda, 2021. január 12. 9.30-13.00

Budapest: 1122 Győri út 2/c, 2021. január 26. 9:30-13:00

FeSzülőkből RugAnyók 3. - Hogyan gyúrjunk rezilienciára?

Az elmúlt évben többször kellett családi, szakmai életünket szinte az egyik napról a másikra teljesen átszervezni. A bizonytalanság lett szinte az egyetlen biztos dolog az életünkben. Érdemes ilyenkor tervezni? Célt kitűzni? Álmodni? Mindig újratervezni? Célokat, álmokat feladni, és újakat keresni? Hogyan lehet ebben a helyzetben megőrizni a rugalmasságunkat? A hitünket abban, hogy érdemes élni?

Következő tréning helyszíne és időpontja: Kérd értesítésünket a következő induló csoportról!

FeSzülőkből RugAnyók 4. - Hogyan bánjunk az időnkkel?

Időnk, az van. Napi 24 óránk, heti 7 napunk, évi 52 hetünk, és x évünk addig, míg meg nem halunk. Benne vagyunk a mókuskerékben, peregnek a napjaink, a heteink, kitölti az életünket a család, a munka. Az x-re ránézni félelmetes, de motiváló is lehet. Hogyan akarom élni az életemet? Hogyan látom magam 10 év múlva? Mit kell ahhoz tennem a jelenben, hogy a 10 év múlva eltervezett magam némi realitást kaphasson? Ilyen távlatból nézve mi az, amin stresszelnem kell? Mi az, ami annyira fontos, hogy teljes reziliencia készletemmel felvértezve, minden nehézséggel megbirkózva meg szeretném valósítani? Hol van a mozgásterem, a szabadságom?

Következő tréning helyszíne és időpontja: Kérd értesítésünket a következő induló csoportról!